Je kan een template niet rechtstreeks wijzigen, al zijn er twee methodes om je templates aan te passen.

1. Wijzig het project waar de template op gebaseerd werd

Wijzig het originele project waar de template op gebaseerd werd. De template zal wordt dan automatisch aangepast.

1. Selecteer het originele project waar je de template op baseerde
  2. Voer de wijzigingen door
  3. De veranderingen zullen nu zichtbaar zijn in de template

Weet je de naam van het originele project niet meer? Gebruik dan de tweede methode om een nieuwe template aan te maken.

Opmerkingde aangepaste projecttemplate zal enkel gebruikt worden voor nieuwe projecten. De veranderingen aan deze template hebben geen invloed op de projecten die ervoor al werden aangemaakt met deze template.

2. Maak een nieuwe template

Als je de naam van het originele project niet meer weet of de huidige template niet wil wijzigen, kan je een nieuwe projecttemplate aanmaken.

1. Maak een nieuw project aan en selecteer de template die je graag wil veranderen.

Template project: nieuw

2. Zodra het project aangemaakt is kan je de wijzigingen doorvoeren.

3. Ga naar het project

4. Klik op de drie puntjes naast de projectdetails.

5. Kies voor Opslaan als template

Wil je de eerste template verwijderen? Kies Instellingen > Projecten > Project templates. Klik daar op het vuilbakje onder “Acties".