Je hebt een project afgewerkt en wilt het ook afsluiten in Teamleader Focus. Weet je niet helemaal hoe? Dan kan je hier het antwoord vinden op die vraag! De verschillende manieren om een project af te sluiten zullen hier worden beschreven.


Via je project

Er zijn twee manieren om een project te sluiten vanuit de projectpagina: 


De eerste manier om een project te sluiten is om het direct van de projectpagina te sluiten:


  1. Ga naar je project
  2. Klik op de drie puntjes naast de projectdetails
  3. Kies Project afsluiten


Opmerkingen:

  • Een project sluiten zal ook alle fases sluiten en alle taken als afgewerkt markeren.
  • Het is ook mogelijk om projecten in bulk af te sluiten door naar het overzicht van je projecten te navigeren en een segment aan te maken. Daarna kan je via 'Acties' kiezen voor 'Projecten afsluiten'. Zo worden de projecten afgesloten waarvoor jij de rechten toe hebt.


De tweede manier om een project te sluiten is door alle fases van het project te sluiten:

  • Wanneer de fases gelinkt aan een project afgesloten zijn, dan zal het project ook als afgesloten gemarkeerd worden, onafhankelijk van taken die eventueel nog niet afgesloten zijn.
  • Ga naar het Werkoverzicht van je project. Ga vervolgens met je muis over de fase en kies Fase afsluiten:


  • Als alle fases in een project zijn afgesloten, wordt het project als voltooid gezien.


Via de tijdslijn voor projecten

Je kan een project sluiten via je tijdslijn door de volgende stappen uit te voeren:

  1. Selecteer het project
  2. Klik op Details
  3. Klik op het pijltje naast 'Verbergen op tijdslijn'
  4. Klik op Project afsluiten


Via de projectplanning

(Deze functionaliteit is beschikbaar in ons Boost-pakket)


Je kan ook een project afsluiten via de projectplanning. Hou er rekening mee dat je dit enkel kunt als je beheerder-toegang tot alle projecten hebt. Volg deze stappen:

  • Navigeer naar Projecten > Planning
  • Zoek naar je project in de lijst
  • Klik op de grijze lijn naast je project:


  • Klik vervolgens op Markeer project als voltooid:


  • Dit zal alle fases en gerelateerde taken sluiten.


Een project opnieuw openen


Er zijn twee manieren op een project opnieuw te openen:

  1. Open het rechtstreeks via de projectpagina:
    • Navigeer naar je project
    • Bovenaan je project zie je een banner die vermeldt dat het project werd afgesloten. Klik op Heropen dit project.
  2. Open het project door een fase van het project te heropenen
    • Navigeer naar je project
    • Ga naar het werkoverzicht van je project
    • Klik op de fase die je opnieuw will openen en kies Heropen
    • Het project zal automatisch heropend worden 


Belangrijke opmerking: een project heropenen zal de gelinkte taken of afspraken die je manueel hebt afgewerkt niet heropenen. Je zal deze indien nodig manueel moeten heropenen.


Bekijk ook even dit artikel als je een overzicht wilt zien van al je afgesloten projecten.